30 Aralık 2014 Salı

2014'ün Son Bitenler Yazisi #5

Herkese 2014 ün son günlerinden merhaba.. Beni pek yeni yil heyecanlari sarmadigi icin artik yeni yilla ilgili pek paylasimda bulunmadim. Ama son bitenler yazimi yazmak istedim çunku en son bitenler yazimdan buzamana epey zaman gecmis. Bilgisayarim servisten gelip tekrar bozulunca bende şalterler atti tabii.. Gene telefondan yaziyorum bu postu bana sabir dileyinn ^·^ Benim bitenler yazim epey uzun olur busefer ciddi anlamda cok sey bitmis ve attiklarim da oldu. Oyuzden zaman kaybetmeden basliyorum. ^·^


Saglam bir bitenler yazisi sizleri bekliyor.. 



1- Gliss Ultimate Oil Elixir Şampuan: İçerisinde sıvılaştırılmış keratin varmış ne derece doğru bilemiyorum ama kokusu çok güzel kokuyordu.. Böyle bal gibi sanki yoksa benim için klasik sülfat içeren şampuan. Glissin bazı serileri bana hiç yaramıyor inanılmaz saçımı döküyor ama bunu kullandığım sürece bir artış olmadı. Oyüzden yenisini aldım bile.

2- Pantene Doğal Sentez Şampuan: Ne bir artısı ne bir eksisi vardı. Bunun kokusunu tam anımsayamadım şimdi ama ferah bir kokuydu.
Pantene Renk Koruyucu Saç Kremi: Annem saçını boyattığı için renk koruyucu içeren ürünler almayı tercih ediyor. Benim için saç kremleri farketmiyor çünkü sonrasında ben çeşitli bakımlar yapıyorum zaten saçıma. 

3- Yves Rocher Anti Pelliculare: Ara ara saçlarımda kepek sorunu oluşuyor. Mevsimsel geçişten mi suların fazla klorlu oluşundan mı benim biraz fazla sıcak suyla yıkanıyor oluşumdan mı emin degilim ama faydası olur belki diye almıştım. 200 ml ürün için indirimde bile olsa pahalı bir ürün bence.. Ara ara kullandıgım için geçirdi mi etti etmedi mi hiç anlayamadım. Kokusu da inanılmaz bitkiseldi ama çok rahatsız etmedi neyseki.. Belki çok yogun tekrar kepek sorunu yaşarsam alabilirim ama onun için bitkisel yag karışımlarına da yönelebilirim..

4- Forawen Ağız Gargarası: Gratis indiriminden 3.5 tl ye aldıgımı hatırlıyorum bu devasa 500 ml lik ürünü ve inanılmazzzz memnun kalmıştım. Biter bitmez tekrar gittigimde artık bu markanın gelmedigini öğrendim:( Gene gratisin kendi markalarından birini aldım. Alkolsüz ağız gargaralarını tercih ediyorum ben cünkü agzım deli gibi yanıyor alkollülerde. Oyuzden elimde 2 senedir sürünen Listerine mevcut. İnat ettim ama onu bitiriyorum şimdi.. Cidden işkence ama benim için.

5- Avon Saç Bakım Yağı: Bu ürünü bilmeyen yoktur sanırım. Elimde onlarca saç ürünü var oyüzden almayı çok istesem de almıycam.





6- Nivea Calm&Care Deodorant: Kokusunu çok seviyorum ben. Fazla parfümlü deodorantlardan hoşlanmıyorum. Oyüzden bunun hafifligi ve teri engelleyişi benim için son derece etkili. 

7- Owen Parfüm: Kullanmadıgımız bir odanın çekmecelerinden çıktı hala varmıdır bilmiyorum ama dehşet derecesinde kötü kokuyor. Tahammul edilir gibi degil. Kokladıgıma çok pişmanımmm

8- Watsons Green Tea: Watsonsta bazen indirim sepetlerinde güzel şeyler olabiliyor bunun da öyle olucagını düşünmüştüm ama sürüldüğü yeri yapış yapış yapan hiçbir amaca hizmet etmeyen gereksiz bir ürün.. Boşa giden paralar bay bayyy

9- Cosmo Shop Aseton: Watsonslarda satılıyor. Son derece begendim çıkarışını ancak agzında bir tıkaç olmaması çok büyük bir eksiklik. Ben sakar biri degilim ama buna rağmen kullanırken cok dikkat ettim her yeri batırmak an meselesi çünkü.

10- Superdrog Optimum Krem: Aylar onceki bitirme projemdeydi ama bozuldugu için tabiki cildime sürmedim.. Atılıyor zaten simlerinin güzelligi dışında çok gereksizdi. 

11- Doa Kozmetik Melisa Kremi: Bu kremin çok müdavimi var biliyorum hatta sürekli artıkkk nezaman çıkıcak melisa kreminiz diye doa kozmetige çok yazıyorlar okudugum kadarıyla. Ben doa kozmetiği ciddi anlamda seviyorum. Evet her ürünü başarılı değil ama başka markalarda da aldıgımız her ürün başarılı çıkmıyorki zaten. Bu kremin de degerini çok sonraları anladım ben pek krem insanı olmadıgım için. Yaglar konusunda doa kozmetiği değişmem ama asla açık ve net.

12- Çilek özlü krem: Gördüğünüz andan kaçınız... Nerden geldi hiç bilmiyorum ama inanılmaz kötü.

13- Ahhhhh benimm baykuşlu kremimm :(( aldıgımda ne hayallerim vardı bittiginde süs olarak kullanıcaktım içine küçük küpelerimi koyucaktım.. Ama sizde de bendeki gibi kücük afacan bi yigen varsa hunharca onu yere atıp onun kırılışını izleyebilirsiniz :( hala varmıdır ki yaaa kremi inanılmaz gül kokuluydu ben sevmemiştim ama şu kutunun sevimliliğine bakarmısınız. Eğer sizde benim gibi baykuş delisiyseniz gördügünüzde kaçırmayın :)




14- Dalin Islak Mendilleri: Gördüğünüz yerde kaçııınnn :)) ciddi anlamda kötü kokuyor dilerim son kez alınmış olurlar. Gerçi zaten ben bu saatten sonra daha elimi sürmem çok ama çok kötüydü :(

15- Flormar Makyaj Temizleyici Mendil: İnanılmaz sert hatta okadar sert ki her kullandığımda yüzüme zarar veriyormuşum onu aşındırıyormuşum hissine kapıldım. Neyazıkki kullanamadım makyaj yaparken elimi temizledim. Bundan sonra favorim belli asla değiştirmem yeni maceralara atılmam.

16- Cansın Yara Bandı. Tedi'lerde satılan bant okadar şirin ki. Su geçirmez özelligiyle de favorim

17- Pagi Mud Termal Mask: Bir önceki bitenler yazımda bu markanın şampuanından bahsetmiştim. Gerçekten çok kötüydü bu kil maskesi fena değildi ama bu markayı bidaha kolay kolay tercih etmem. Ambalajlarıda hiç hoşuma gitmiyor zaten.

18- Doa Kozmetik Beyaz Kil: İnanılmaz memnunum. Küçük kalıplar şeklindeydiler ben yapım aşamasında beni uğraştırdıgı için hepsini havanda toz haline getirip cay süzgeclerinde de eledim. Epey ugrastım cidden ama değdi. Hem nekadar kullanmam gerektiğini rahatça ayarlayabiliyorum hemde uygulaması çok kolaylaştı. Gene doa dan aldıgım lavanta suyuyla karıştırıp yapıyorum haftada 1. Gerçekten çok memnun edici



Eveett geldik kozmetik ürünlere:)




19- Mario Badescu Special Eye Cream ''v'' : Amerika'da ünlülerin tercihiymiş bu marka. Limangoda da indirimde görünce almıştım ama inanılmaz kalın bir yapısı var. Açıldıktan sonra ömrü 6 ay. Ben bu süreçte asla bitiremem diye yarısını yengeme vermiştim onun göz altlarında yag bezeleri çıkardı. Ve ortalama 4 ayda da bozuldu zaten. Bi daha bu markanın yanına yaklaşıcagımı sanmıyorum ben.

20- Clinique Köpük Temizleyici: 30 ml olmasına rağmen köpük yapısından dolayı çok uzun süre kullandım. Makyaj çıkarmada bence yeterli degil ama günlük yüz  yıkamada çok iyiydi verdiği hissi çok sevdim. Tam boyu alınabilinir bir ürün benim için. 

21- Loreal İnfallible Fondoten: Gene bir bitirme projemden ürün. Bitiremedim tabiki ozamandan buzamana çekmecede kalmış oyle. Attım gitti..

22- Catherine Arley Pudra: Seviyorum bu pudrayı ama elimde çok oldugu için bitiremedim..

23- Flormar Allık: Kabından da anlaşılacagı üzere 1000 asırlık sanırım :) çekmecenin ücra köşelerinde bulunup çöpü boyluyor..

24: Garnier Roll on Kapatıcı: Son derece hafif bir yapısı oldugu için sevdiğim bir ürün.. Bittiği için mutluyum darısı diğer kapatıcılarımın başına:)

25- Maybelline the colossal volum express: Facia ötesi bir üründü benim için. İncecik fırcasıyla nasıl bir volum amaçlamışlarsa artık. Bu üründen okadar nefret ettim ki sarı ambalajlı tüm maybelline maskaralarından uzak duruyorum.

26- Avon mor maskara: Gene bir diğer çekmeceden çıkan ürün. Yıllar evvel üniversitedeyken yesil kalem sürüp mor maskara sürdügümde okadar güzel oldurdu kii.. Kaç erkekten iltifat aldıgımı hatırlamıyorum gözlerin nekadar güzel diye. Çok beğenilirdi.. Gerçekten de çok yakışırdı.. İnanılmaz bir uyum oysaki değil mi... Ahhh ahhh ne günlerdiii

27- Carla 16 ve flormar 121 oje: Carlanın rengi okadar güzel bir mordu ki. Gene üni zamanlarımdan kalma.. Sanırım bir yaz tatilinde kücük bir yerden bulmuştum. Keşke gene bulabilsem..

28- Yves Rocher Vanille Dudak Balmı: Bir online alışverişimde hediye olarak gelmişti. İyiki de gelmiş okadar sevdim ki.. İnanılmaz hafif vanilya kokusu beni benden aldı çünkü ben çok sevsem de buram buram vanilya kokusuna gelemiyorum başım agrıyor hemen bu çok güzeldi.Fazla yaglı olmayan yapısıyla da gönlümü kazanıyor. Elimde 2 adet yedegim var. İndirimsiz fiyatıyla pahalı ama indirimle alınabilir kıvama geliyor.

29- Clean&Clear Advantage Sivilce Jeli: Yerine yenisi hemen alındı bile. Lokal sivilce jellerini kullanışlı buluyorum ben. En azından erken davranıldıgında daha da büyümesini engelleyebiliyorsunuz. 

30- Göz Kalemleri: Carla, Carla134, Emily 102.. Carla yesil kalem hayatımda kulladığım en güzel yeşil tonuydu bittigi için okadar üzgünüm ki:( Emily 102 numara da en favori kahverengi göz kalemim rengi muazzam.. Biraz kolay akıyor ama en azından kışın idare ediyor.


Ve sıra tester ürünlerde:) 



31- Nivea Duşta Vücut Kremi: Klasik nivea ve ballı olanını kullandım. Ben vucuduma krem sürmekten nefret eden biriyim. Oyüzden bu ürünler benim için hayat kurtarıcı oldu. Ama bitiremediğiniz kremleri duşta bu şekilde kullanıp bitirebiliriniz hemen hemen aynı işi görücektir. Ben bal kokusuna bayılıyorum oyuzden klasik olanı almıştım ama bir diğerinde kesinlikle ballı olanı alıcam :)

32- Garnier Pure Active 3in1: Watsons nasıl olmuşsa annemin bir alışverişinde 3-5 tane bu testerlardan vermiş. Okadar reklamından sonra merak etmiyor değildim ama okadar kimyasal bir kokusu var okadar kötü ki iyiki vermiş.. İlk defa drugstore ürünün bukadar testeri verildi. Tam anlamıyla anlamış oldum dolayısıyla. Kesinlikle almam.

33- Bioderma Photoderm Max 50+ : Fazla yağlı yapısıyla iritasyona neden oldu cildimde. Koyu rengi kontur amaclı  baz olarak kullandım o fena degildi oyuzden ama tüm yüze uygulanabilecek bir ürün değil benim için..

34- Felil Black Mask: Başlada sanırım sever gibi olmuştum ama sevmedim sonrasında.. Üniversite hocamın çalıştığı yerde üretiliyormuş oda kimyacıydı zaten kesin ucundan kıyısından ilgisi vardır bu ürünle:) Oyüzden hocam olaki okursanız kusuruma bakmayın :)

35: Loreal Visible Lift Fondoten: Ülkemizde bulunmuyor bu ürün yurtdısından gelen bi tanıdıgımın çantasında görüp merak etmiştim ancak hiçte merak edilecek bir ürün değilmiş. Ülkemizde olmadıgı için ilk kez bir ürün için bukadar sevindim ben :)

36- Bioderma Cicobio Krem: Çok yoğundu yapısı. Beğenmedim. Almam.

37- Yves Rocher Elixir 7.9 Krem :  Kırışıklık karşıtı bir ürün olması sebebiyle anneme vermiştim. Bunun da yapısı cok yogun annem böle ürünleri sevmedi mi ellerine sürüyor:)  Ellerinin  bukadar diri dinc ve güzel olmasını bu yaptıgına baglayasım var son günlerde:)

38- Head&Shoulders Şampuan: 1 kullanımdan ne anlıycaksam işte ama kokusu güzeldi. Hiç kullanmadıgım bi marka oyuzden merak etmekteyim esasen..

39- Bioderma White Objective: Yüzde beyaz beyaz duran gereksiz saçma sapan bir üründü.

40- Bioderma H2O Sensibio: Hepimizin baş tacı eminim ki:) Birkaç kullanımlık bu kücük boyu bile gayet iş gördü. Ama bende sanırım çoğu kişi gibi yoluma Garnierinkiyle devam ediyorum..





41- Ojeler: Bunlarda olaya en son dahil olan bitenler daha dogrusu bozulanlar. Ojelerimi düzenleyince bozulanlarıda ayıklamış oldum.
Yalnız bu küçük sevimli shine plus ojelere birdaha kanmayacagım. Evet görünüşleri çok tatlı ama çok çabuk bozuluyorlar. Birde eğer sizde de Alix Avien ojelerden varsa atmadan önce içlerindeki bilyeleri almanızı öneririm. O bilyeler ojelerin çok ama çok daha uzun süre bozulmadan durmasına ve daha iyi karışmasını saglıyor özellikle simli ojelerin. Oyuzden atmadan önce içinden çıkarın sonrasında çok işinize yarıycaktır..


Eveett 41 ürün bitirme yazısıyla kendime 41 kere masallah diyorummm :)))

3 gün süren yazma sürecimde buraya kadar okuduysanız gerçekten tüm saygı ve sevgilerimi iletiyorum size..

Umarım belki tüm dileklerinizin olmasa bile en çok ihtiyacınızın oldugu ve sizi mutlu edicek dilekleriniz gerçekleşir ^.^

Hepinize saglıklı huzurlu bir yıl diliyorum ^.^


Sevgiler...







7 yorum:

  1. Ne çok şey bitirmişsin:) Hepsini toptan çöpe atarkenki rahatlamanı canlandırabiliyorum:))
    Mutlu yıllarr..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gercektende inanilmaz bir rahatlama oluyor:) bozulmasindansa bitirilmesi cok rahatlatiyor beni:) boyle uzun bir yaziyi okudugun icin tesekkur ederim ^·^ sana da mutlu yillar...

      Sil
  2. Bloğunuzu çok beğendim benimkine de misafirliğe beklerim :) http://kirmiziruganayakkabilarim.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Yazını sonuna kadar okudum ve beğendim canım .Baya biten ürün olmuş ve tam bir arınma terapisi gibi.Bloğunuda takibe aldım bile.Bende beklerim....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok sevindim bitenleri ben de çok seviyorum alınanları bitirebilmek çok güzel=) Neyazıkki göremedim ben sizi takip listemde:(

      Sil
    2. Tekrardan denedim umarım olmuştur

      Sil