20 Mart 2014 Perşembe

Bitenler & Çöpe Gidenler #2



Aslında bu postu diğer bitenler yazımla ard arda paylaşmaktı niyetim ama yaşanan son üzücü olaylardan ötürü canım hiçbişiy yapmak istemedi. Ama bişiyler yazarak kafamı dagıtmaya ihtiyacım var sanırım. Ben bloglarda bitenler yazılarını okumayı çok seviyorum sanırım yazarken de aynı keyifi almaya başladım. 

Geçenlerde dolap temizliği yaptım bir sürü eski, kullanmadıgım ürün çıktı. Onları ve bitirdiklerimi fotograflayıp hemen geri dönüşüm kutusuna gönderdim.

Bakalım nelermiş onlar





1-Parmex Aseton: Özellikle nar çiçeği olanı seviyorum kokusu baymıyor çünkü. Oldukça sık biten klasik ürünlerimden. Çok sevdiğim bittikçe aldıgım asetonum.

2-Şelale Aseton: Parmex bulamadıgım bi anda almak zorunda kalmıştım. Sevmiyorum iyi çıkarmıyor. Zorunlu durumlar olmadıkça almam.

3-John Frieda Şampuan: Açık renkli saçlar için olan seri. Benim saçlarım açık renk değil ancak kokusunu ve saça verdiği ışıltıyı çok sevdim. Deneme boyuydu hemen tam boyunu aldım.

4-Gabrini Makyaj Temizleme Mendili: A-101 de görünce almıştım. Çok ama çok kötü. Makyaj yaparken elime bulaşanları temizliyim dedim onda bile başarılı değil. Ne yazıkki çöpe atıyorum. Başarısız bir ürün tekrar almam.

5-Flormar 4 lü Far: Bunu hatırlayanlar var mı aranızda? =) Bukadar eski Flormar kullanıcısı var mı acaba? Ne zamandan kalma inanın hiç hatırlamıyorum! İlk baştaki haki rengi çok severdim ama cidden çokta güzel bir renkti. Bozulmuş oldugunu düşündüğümden atıyorum. 

6-Gabrini Mavi Tekli Far: Bunu lise son zamanlarımda almıştım hatırlıyorum. Nezaman bununla makyaj yapsam herkes makyajımın çok güzel oldugunu söylerdi. Gerçekten de çok güzel dururdu. Güzel bir mavi tonu var ancak bunun da bozuldugunu düşündügümden atıyorum. Artık bide sanırım pek renkli makyajlar yapmıyorum. 

7-Avon Color Trend Rosy Lips Violet Bloom: Avon artık bu üründen üretiyor mu bilmiyorum ancak üniversitede benim yaptıgım ilk denemem olan ruj bile bundan daha başarılıydı. Bu gloss rujlardan. Ama inanılmaz yapış yapış olanlardan. Birde elle sürme imkanı verdiği fırçalı olmadıgı için oldukça hijyenden uzak bir ürün. Kokusu güzeldi ama. Normalde rujlarda kokudan hoşlanan biri degilim ama bunun kokusu hoştu. Ama yapısından ve kullanışsızlıgından dolayı görsem de almam.

8- Ojeler: Flormar 412 ve 319 Golden Rose 210 ve 202 bir de Carmina tırnak besleyici yag.  
Bunlarda dolabın bir köşesinden çıktılar. Golden rose sanırım artık bu şişelerden üretmiyor bunlarda oldukça eski anlıycagınız=) Baya nostalji oldu bunlar bana :P  Bu arada carmina tırnak yağı inanılmaz kötü kokuyor hatırlıyorum ilk aldıgımda da bu böyle kokuyordu. Birdaha görsem hızla uzaklaşırım yanından o derece.

9- Rujlar: Oriflame bordo ruj; Hayatımın bordo ruju diyebilirim bunun için ama ne numarası yazıyor ne ismi hepsi silinmiş. Oyüzden hala varsa bile alamıyorum. Satin mat yapıda vişne çürüğü-bordo renginde harika bir rujdu ama bozuldu ve cidden çok kotu kokuyor. Derhal çöpe atıyorum ama keşke yeniden bulabilsem.

Nivea 2'li dudak parlatıcısı; Almanyadan gelmişti sanırım. Alt kısmı sıvı formdaydı. Bir deney için kullanmıştım. Genel olarak beğenmedim. Ülkemizde satışı yok bildiğim kadarıyla.

Nivea Lipbalm; Nemlendiriciliğini özellikle kış için yeterli bulmuyorum ben. Ama yazın dudaklarıma hafif renk vermesi için tercih ettiğim bir balm.

10- Göz Kalemleri: Emily göz kalemi bozulmuş atıyorum. Eskiden kalem sürmeden dışarı çıkmazdım şimdi elimdekilerin çogu bozulucak. İçim yandı.

11- Rimeller: Avon şeffaf rimel; Bu da eski bir ürün hala satışı varmı onu bile bilmiyorum. Kaş için kullanılabilinir bi ürün.

Maybelline The Falsies Volum Express Mascara; Hayatımın maskaralarından diyebilirim. İnanılmaz güzel hacim ve kıvırma sağlıyor. Benim kirpiklerim uzun oldugu için benim bir maskaradan en çok beklentim volum vermesi. Bu maskaranın fırçası sayesinde kirpiklerim harika kıvrılıyordu. Şuan elimde okadar çok maskara var ki ama hepsi bittiğinde kesinlikle yeniden alıcam bu maskarayı.

Maybelline xxl silver çift taraflı maskara; Bir tarafı gümüş renkteydi. İlk onu sürüp üstüne siyah tarafı sürüldügünde hacim vermeyi vaad ediyordu ama bence oldukça başarısız bir ürün bir daha almam.

12- Modo Lip Gloss: Ankara'ya gittiğim bir dönem bir kozmetikçiden almıştım. Oldukça yapış yapış bir lip gloss. Zaten kapak kısmından da kırılınca atıyorum artık. Görürseniz almamanızı tavsiye ederim.

Benim bitenlerim ama sanırım daha çok çöpe gidenlerim bu şekildeydi. Bazen atmak cidden rahatlık saglıyor.
Temizlemem gereken birkaç çekmece kaldı sanırım ordan da bişiyler çıkıcak. Orayıda hallettim mi epey rahatlıycam. 

Siz de bitirdikçe rahatlıyormusunuz gerçekten?













4 yorum:

  1. Devamını da pek merak ettim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla diger çekmecelerden neler cıkıcak ben de merak etmiyor degilim sevgi =)

      Sil
  2. Falsies'in siyah dantel desenli olanını aldım umarım memnun kalırım :) Seni Alice'de görüp takibe aldım canım. Bana da beklerim ;) http://grumpywitchh.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu bir arkadaşım kullanmıştı memnun kaldıgını söylemişti umarım sende memnun kalırsın canım=) sanırım bununla onun fırça yapısı farklıydı öyle anımsıyorum. Çok mutlu oldum elbette hemen geliyorum =)

      Sil