1 Mart 2015 Pazar

Ocak-Şubat Bitenler #6


Gene bir bitenler yazısı. Blogu çok boşladığımı farkettim en çok bitenler yazısı yazıyorum sanırım. Oysaki kullandıgım ve fotograflarını cektiğim onlarca ürün var arşivde... Bir düzene oturtamadım:(

Yine de yazıyım istiyorum. Seviyorum ben bu bitenler yazısını..

Bu 2 ayda çok şey bitmedi. Sanırım pek düzenli bişiy kullanmadım. Herzamanki gibi renkli kozmetik hüsran konusu=)



Pantene Dogal Sentez Saç Bakım Kremi: Yıpranmış saçları %99 onardıgını vaadediyor ama okadar da değildi. Yinede fena bir ürün değil. Gerçi hayatımdan SLS içeren tüm şampuan krem ürünlerini çıkarmak gibi bir düşüncem var ilk adımı attım sayılır. Kendi şampuanımı kendim yapmayı bile düşünüyorum.

Clear Kepege Karşı Etkili Şampuan: Kokusu ferah seviyorum. Erkekler için olanınkini kullanmıştım 1 2 kere de saçımdan yıkayana kadar kokusu çıkmamıştı mentol kokusunun. Çok ağırdı bu öyle değildi ama. Sülfatsız şampuanlara dönmemiş olsaydım yeniden alırdım.

Bioxcin : Saç dökülmesine karşı bitkisel şampuan diyor. Bitkiselliği tartışılır elbet. Saclarım gecen ay inanılmaz dökülüyordu. Resmen avuç avuç. Kel kalmaktan ciddi ciddi korktum o ara. Bu ürün çok etkili diyemem ama %25 oranında dökülmesini durdurdu. Yinede hiç yoktan iyi gözüyle bakıyorum. Ama kokusu okadar kötü ki saçımı yıkarken nefesimi tutuyordum. Çok hassasım kokulara karsı ben belki bi başkası bukadar etkilenmez. Yapısı oldukça yoğun pekmez gibi. Rengide aynen öyle zaten. Siyah gibi. Daha 2 tane daha var sanırım evde. Dökülmeler yogunlaştıkça kullanmayı düşünüyorum. Şuan harika bir karışım uyguladım şampuana saçlarımın dökülmesi durdu. Oyüzden tekrar nezaman ihtiyacım olur bu şampuana bilmiyorum. Son kullanma tarihi gelmeden kullanmak lazım ama.

Pantene Doğal Sentez Güçlendirici Serum: Durulanmayan bakım kremi gibi. Ama boşa harcanan bir para. Neyseki ürün alımında yanında hediye gelmişti. Hiçbir yararı olmayan saca silikon sürmekten başka birsey olmadıgını düşünüyorum.

Hobby Böğürtlen Çiçeği Duş Jeli: İnanılmaz güzel bir kokusu vardı. Banyoda kendimden geçiyordum resmen. Hiçbir duş jelinin bayyo sonrası vucutta kalmadıgı gibi buda kalmıyor tabiiki. Ama o duştaki hazzı yetiyor açıkcası:) Elimde 15 e yakın duş jeli olmasa yenisini çoktan almıştım.

Hobby Proteinli Saç Kremi: Markette gezerken 1.5 TL oldugunu görünce ''acaba bukadar ucuz bir üründe aynı işi yapabilir mi? '' diye merakımdan almıştım. İlk zamanlar fena değildi sonra kötüleşti. Saçım banyodan sonra gıcır gıcır dı ben o histen nefret ediyorum. Ama saçlarım çok uzundu belimdeydi kısacık saçlı birine yeterli gelicektir. Böyle bir fiyatıyla ögrenci kesim tercih eder belki diycem ama o durumlardan bende geçtim burun kıvrılır büyük ihtimal:) ben de merakımdan aldım zaten çok mu kötü ? pek değil ama yine de bidaha tercih etmem. Ama fiyatı şaka gibi değil mi ? :)

Duru Gurme Limonlu Sorbe: Duş rafımda en az 4 farklı duş jeli olur benim. Duş jeli manyaklığım var kabul ediyorum ki. Her banyoda farklı kokuda duş jeli kullanmayı seviyorum ben. Buda 500 ml lik boyuyla aylaaarca bitmedi  resmen. Okadar sevmiştim ki stoklamıştım. Şimdi gözüm korkuyor onu açmaya bitmiyor diye :) Yinede sıkılmadan kullanılıyor çünkü kokusu inanılmaz güzel ve canlandırıcı. Serideki sadece bu kokuyu seviyorum ben digerleri ya cok agır ya iç bayıyor. Bu ise enerji veriyor. 

   


Activex Barbie Sabun: Annemin çocuklara özelse daha iyidir mantığıyla aldıgı ama o mantıkla tamamen zıt düşen bir parfüme sahip antibakteriyel el sabunu. Okadar yogun bir kokusu var ki çocuklar için üretilmiş bir ürünü geçtim yetişkinde bile bukadar kullanılmamalı. Zaten bu antibakteriyel sabunlar bi tartışma konusu. Fırçalarımı yıkayamadım bununla resmen koku fırçaların içine işledi. Huzursuz oldum yüzüme sürdügümde ben de. Zorla bitti. Evde 2 küçük şişe daha var kara kara düşünüyorum nasıl biticekler nerde kullansam diye. Bitsinler birdaha da asla almam aldırmam.

Johnson's Baby Şampuan: Kremli oluşuyla fırçalarımı temizlerken aynı zamanda yumuşacıkta yaptı. Bununla yıkamayı seviyorum fırçalarımı. Ama bundan sonraki tercihim Uni Baby nin şampuanı. Dalin ve johnsons da sls varken sadece uni baby bu konuda daha duyarlı ve içinde yok. 

Listerine Ağız Gargarası Nane Aromalı-Hafif Tat: Ağzımı okadar yakıyor ki 30 sn ye tutabilmek için resmen kıvranıyorum. Mahvediyor beni buyüzden 2 yıldır zor bitti. Gratisin kendi markasından okadar memnunum ki birdaha almıycam listerine yeminliyim. Kapağını her açışımda zorlanmam da cabası unutuyorum farklı şekilde açıldıgını..

Cosmo Shop Oje Çıkarıcı: Watsonstan oje alınca yanında hediye vermişlerdi sanırım. Agızı devasa acık ve tıpası yok. Sevmiyorum böle ürünleri aseton ucucu bir madde sonucta agzı biraz acık kalsa uçup özelliğini yitiriyor hemen. Fena değildi ama pek tercih edeceğimi sanmıyorum.




Doa Saç Toniği: Sulardaki Klorun zararlı etkilerine karşı kullanıyordum bu ürünü. Yani işe yaradı mi yaramadı mı hiçbir fikrim yok. Öyle pıspıs sıktım bitti. Ben doa kozmetiğin yaglarını gerçekten çok çok severek kullanıyorum. Ama bu ürün benim için gereksiz bir üründü. Oyüzden bir daha almayı düşünmüyorum.

Vichy Purete Thermale 3 in 1: Vichynin termal suyundan oluşan bu yüz temizleme kremini kozvi kutumda almıştım (buradan okuyabilirsiniz)  Tam 1 yıl olmuş. Alır almaz kullanmadım ama bir 6 ayda anca bitti sanırım. Ben sevdim. Yağlı bir yapısı yok. Ferahlatıcı etkisiyle yüzdeki tüm kiri makyajı çıkarıyor. Ben krem ürünlerle cildimi temizlemeyi seviyorum özellikle kışın. Çünkü yanaklarımın daha çok neme ihtiyacı oluyor bu tarz krem temizleyicilerde kurutmadan temizliyor. Elimde başka bir markanın var o da seneye anca biter. Ama bu ürünü kesinlikle tekrar alırım.

Veet Yüz Sir Ağda Bantları: Fena değil ama çok yapışıyor ve çekerken yeteri kadar verim alınmıyor. Watsonstan aldıgım kendi markası olan ürün çok daha başarılı ondan.Yoluma onunla devam ediyorum. Tekrar bu ürünü almayacağım.

Pura Natura Yüz Temizleme Jeli: Lila kutumdan çıkmıştı. Banyoda yüzümü yıkarken kullanayım bitsin dedim ama kokusuna tahammül edemedim. Aslında bambu kokusunu severim ama bu okadar yoğun kokuyor ki birde banyonun buharıyla sıcagıyla koku daha da çok yayılıyor. Şu küçücük şeyi en az 10 banyoda kullandım. Baktım bitmiyo daha fazla tahammül edemedim atıyorum. Sırf bu yüzden de organik diye internetten bu tarz ürünleri alamıyorum. Kokusuz olması gerektiğini düşünüğüm ürün böyle yogun kokabiliyor.


Üzüm Çekirdeği ve Nane Yağı: Yağları çok fazla kullanıyorum ben günlük hayatımda. Özellikle son zamanlarda vucut peelinleri kremler gibi çeşitli şeyler deniyorum. Çok başarılı oluyorlar. Nane yağını ise odamda bulunan kalorifer suluğuna her gece 5 damla damlatıyorum. Nefesimi açıyor odama inanılmaz güzel bir koku yayıyor.  Mesela kekik yagı bagısıklık sisteminin guclenmesine yarıyor ama ben onun kokusunu cok sevmediğim için nane ve okaliptus yagı kullanıyorum. Bu markanın güvenilirliklerinden emin değilim artık tüm yağlarımı Doa'dan alıyorum ben. Ama elimde hala aktarlardan alınmışlar var bitirmeye çalışıyorum işte.





Lagrita Apaks ve Benri Pamuklar: Sırasıyla A101 Bim ve Gratisten almıştım. Bimin tek işe yarar ürünü apaks pamukları zaten. Bi benri kadar seviyorum.

Pure Beauty Essential Eye Cream: Uygun fiyatıyla ve taşıma kolaylığıyla merak etmiştim ancak çok kısa sürede bozuldu. Benimki mi öyle oldu herkese mi oluyor bilmiyorum ama pütürcük olunca bıraktım kullanmayı zaten şuan elimde okadar çok göz kremi var ki onları nasıl bitiriceksem artık...

Rimmel Whitiner Base Coat: Bu ürün tek kelimeyle vazgeçilmez ürünüm. Her ojeden sonra kullandıgım çok ama çok sevdiğim base coat. 2 3 adet yedeğim var. Biterse naparımki...

Takita Draje: Gratiste kasada gözüme ilişince almıştım. Tasarımı buna benzer başka bir şeker var paranıza kıyın onu tercih edin. Türk yapımı olunca nasılda çakma oluyor. Başarılı bulmadım Kapağıda çok kullanışsız. Tam açmışken kendi kendine kapanıyor..




Blistex Medplus: Geçen seneden beri kullanıyorum. Bittikçe özellikle kışın aldığım bir ürün. Yatagımın yanındaki komidinde duruyor sadece geceleri uyguluyorum. Gün içinde kavanozdaki ürünlere elimi daldırmayı pek sevmiyorum. Nasıl olmuşsa ilk defa bozulmuş. Bir farklı kokuyor. Kışı idare edebilecek ürünler oldugu için elimde atıyorum. Kışın dudaklarınız çok kuruyor hatta çatlıyorsa bu ürünü kesinlikle tavsiye ederim. Mutlaka alın.

Nuxe Reve de Miel Dudak Nemlendiricisi: İçerisinde bal olan ürünlere karşı bir aşkım var. Bunu da o meraktan almıştım. Harika bir limon portakal kokusuyla her sürüşte büyüledi beni. Ama nemlendirmesi yetersiz bana göre.. O anlık nemlendiriyor sonrasında daha çok kuruyormuş gibi geldi. İçerisindeki bal aromasını ise hiç hissedemedim ben. Kokusu için alınır ama nemlendirme konusunda başarısız bir ürün.

Nivea Dudak Kalemleri: Ülkemizde niveanın kozmetik ürünleri satılmıyor. Bunlarıda çok uzun zaman önce bir yakınım Almanya'dan getirmişti bana yanlış hatırlamıyorsam. Bir tanesini sonuna kadar kullanmışım ama digeri bozulmuş kötü kokuyor. Çok memnun kalmıştım gerçekten harika kalıcılıkları vardı..

Avon Simli Rimel: Nezaman almışım hatırlamıyorum bile ama epeyde kullanmışım. Simli simli güzel duruyordu anımsıyorum. Bazen rimelin üzerine ışıltı versin diye bazen de tek başına kullanıyordum. Kaldırdı sanırım avon bunuda..

Avon Pur Blanca Parfüm: Daha önce büyük boyunu kullanıp bitirmiştim o zamanlar hoşuma gidiyordu bunu da çanta boyu olsun yanımda taşıyım diye almıştım 10 ml lik kücücük bişiy. Ama bitirdikten sonra bana fena bıkkınlık geldi. Kokusu çok agır gelmeye başladı hafif buldugum parfum öle olunca bu 10 ml bitmek bilmedi..Elimde 1 adet daha var o artık nezamana biter kimbilir:)

Alessandro For Legs: Dünyanın ilk bacak parfümüymüş. Sadece kapagını açıp koklayabildim. Çok güzel kokuyor bana göre ama sıktıgımda migren agrılarım depreşiyor. Açıp açıp koklaya koklaya bitti :(

Minik gereksiz dudak parlatıcısı. Yazın plajda kullanmak için minik cuzdana atmak pek pratikti aslında..

Bioderma Compact Solaire Mineral Spf 50+ Tester : Renkli güneş kremi mi yoksa spf içeren bb krem tarzında bir ürün mü hiç çözemedim.  İnanılmaz yaglı bir yapısı var sürdükten sonra elimi yüzüme sürdügümde elime geçiyor. Cildim emmiyor. İşte tester ürünleri denemeyi bu yüzden çok seviyorum tam boyuna okadar para ödeyip memnun kalmasaydım çok üzülürdüm.. Kesinlikle almıycagıma eminim şimdi.

Ducray Keracnyl PP Cream: Yağlı ve akneli ciltler için güzel bir krem. Ducray markasını seviyorum Avene in alt markası. Buyüzden güvenilir buldugum markalardan. Fiyatları da online eczane sitelerinde oldukça uygun oluyor. Büyük boyunu belki alabilirim. Fena değildi. Ama doa kozmetikten bir düzen oturttum kendime bu ara öyle devam edeceğim.

Skin Ceuticals Age Eye Complex : 15 ml lik orjinal boyu 300 tl bu ürünün. Bu kücücük gözükense bana nerdeyde 1.5 2 ay yetti. Fotografladıktan sonra makasla ortadan kestim nerdeyse bir 20 günlük daha ürün çıktı içinden. Oyüzden aklınızda olsun böyle tüpteki ürünleri mutlaka kesin. Yokmuş gibi geliyor ama kesince içinden dünyalar çıkıyor. İnanılmaz memnun kaldım. Yapısı yogun oldugu için küçücük bir miktarı tum göz çevresine yetiyor. Ve inanılmaz güzel nemlendiriyor. Kışın kullanıma daha çok uygun gündüz kar sogugunda karda yagmurda göz altlarım hep nemliydi tüm gün nemini hiç kaybetmedi resmen. Mükemmeldi gerçekten. Tam boyu benim için çok pahalı zaten şuan elimde 2-3 yıla yeticek kadar göz kremi var... Göz altlarında yağ butonu oluşturmayan ender muhteşem kremlerdendi.. Şimdi içinden çıkanlarla devam ediyorum =))) 

Arnaud Mask: Nerden ne amaçla verilmiş hatırlamadığım ve son kullanma tarihimi geçmiş mi bilemediğim için atıyorum. 

Watsons Oksijen Maskesi : Aslında kendi maskemi kendim yapmaktan hoşlanıyorum ama bunları almaktan da geri kalmıyorum :)
Yüzde köpürüyor ilginç bir şekilde.. Ama hemen de sönüyor. İşte öyle eğlence olsun diye yapıyorum yoksa bi faydaları olduğunu düşünmüyorum.


Sonunda bitti.. Ne uzun oldu yine dimi yaa.. bi kısa yazmaya alışamadım...

Okuduysan eger buraya kadar sevgili okuyucu sana sonsuz sevgilerimi sunuyorum...

Bir başka yazıda tekrar görüşmek dileğiyle...

Sevgiler...



4 yorum:

  1. Oku oku bitmedi ya :) Doa ürünlerini severek kullanıyorum ve aynı senin gibi o spreyi pek gerekli görmedim. En azından birşey anlamadım =D
    Gelsin yenilerrr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın şu bitenleri kısa yazmayı bi türlü beceremiyorum =)) saç toniğini bazıları saçının yaglanmasını geciktirdigini söylemişti ama ben de öle bişiy de olmadı biraz gereksiz bir ürün gerçekten=)
      Okuduğun ve yorumun için teşekkür ederim ^.^ Yeniler bence de hep gelsin =)))

      Sil
  2. Boslamayin blogları :)

    Ben de bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Haklisiniz vallaa :)) hergun yazmak istiyorum aslinda ama duzene oturmadi biturlu :((
    Hemen geliyorum ^·^

    YanıtlaSil